maandag, 17 december 2018 20:33

Mountainbike trip zondag 2 december 2018 STGV

Op zondag 2 december is er met een groep van de STGV en het cluster gemountainbiked op het technische parcours van Vlaardingen. Het traditionele event op de ijsclub in wedstrijdverband heeft dit jaar plaats gemaakt voor een ochtend met elkaar fietsen voor ieders plezier.

In het clubhuis werd iedereen verwelkomd met koffie en speculaastaart waarna we ons klaarmaakten om naar Vlaardingen te rijden. Op het voormalig havenslibdepot is een volledig groen recreatiepark aangelegd. De opkomst was helaas niet erg hoog, vermoedelijk ook door de slechte weersverwachting. De energie van de fietsers die er waren maakte alles goed.

De laatste regendruppels waren opgedroogd voordat we in het zadel zaten waarna het de rest van de ochtend wonderbaarlijk droog is gebleven. Perfect mountainbike weer! De plassen op het parcours zorgden direct voor het cross gevoel en een paar extra sproeten. Nadat eerst het parcours was verkend verscheen de eerste glimlach op de gezichten en werden ook de obstakels steeds fanatieker genomen. De bochten werden steeds mooier aangesneden en ook de bruggetjes en de rock garden werden slechts met een kleine twijfel overwonnen. Na twee ronden van 10 km gaven de eerste fietsers zich gewonnen. De snelle mannen hebben elkaar nog een ronde uitgedaagd waarna ze zich ook aansloten bij de warmte en gezelligheid in de oude brandweerwagen van Sam en Ilse.

Op de terugweg zijn de verschillende technische stukken in de route nogmaals besproken, met daarbij de nodige grote verhalen. Vermoedelijk hebben we er een paar mountainbike fanatiekelingen bij!

logo-IJSCLUBContact:
STGV IJsclub Voorschoten
Postbus 46
2250 AAVoorschoten
 

Bezoekadres:
Clubgebouw en Landijsbaan IJsclub Voorschoten
Anthoni van Leeuwenhoekkade 38
2251JS Voorschoten
071-5616400

facebook

FreekvanOs

Adri-Hendriks